NATTO GIN - WITH RED YEAST RICE





Membongkar rahsia makanan makrobiotik bangsa Jepun yang bersejarah ribuan tahun ~ Natto

~ Adakah anda bimbang diserang tekanan darah tinggi?

~ Adakah anda ingin menghindari strok?

~ Adakah anda ingin menjauhi diri dari penyakit kardiovaskular?

Mengenai Natto:
Diperbuat drpd kacang soya yg telah diragikan. Makanan tradisional orang-orang Jepun sejak ribuan tahun lalu. Natto adalah makanan makrobiotik semulajadi yang disanjung tinggi sebagai makanan kebangsaan Negara Jepun.


Kandungan khasiat dalam Natto:
Natto mengandungi nilai khasiat yang tinggi. Kaya dengan protein, lesitin, kalsium, besi, kalium, saponin, asid folik, serat makanan, pelbagai bahan mineral dan asid amino, Vitamin B, E, K2 dan sebagainya. Kandungan Vitamin B2 dalan natto 6 kali ganda lebih tinggi berbanding kacang soya. Selain itu, ia juga mengandungi pelbagai enzim tumbuhan dan ramuan aktif seperti Nattokinase, Superoxide Dismutase (SOD), Isoflavone, Tocopherol, asid Pyridinedicarboxylic dan sebagainya.

FUNGSI UTAMA:-
~Melarutkan trombus (gumpalan darah)
~Mencegah strok
~Mencegah penyakit selebrovaskular & kardiovaskular
~Anti kanser, anti tumor
~Menurunkan tekanan darah
~Mengurangkan paras kolestrol
~Antioksidan, memperlambatkan proses penuaan
~Fungsi anti bakteria, mengimbangi fungsi usus
~Melindungi organ hati, mencegah hati lemak
~Mencegah penyakit osteoporosis
~Meningkatkan kadar pencernaan protein
~Mencegah penyakit dementia (Alzheimer)

Cara2 pengambilan NATTO:-
Natto hendaklah diambil selepas makan malam, ini adalah disebabkan penyakit yang berkaitan dengan trombus contohnya infraksi miokardial lazimnya berlaku pada waktu malam atau waktu pagi. Kadar pelarutan thrombus adalah lebih cepat dan berkesan dalam 2-8jam selepas pengambilan Natto, jadi pengambilan pada waktu malam dpt mencapai kesan pencegahan lebih baik.

RETAIL PRICE - RM88.00/BOX | RM398/7 BOX (FREE 1 BEG GCLIFE)